Bilde uten navn

Skap et blomstrende og vakkert inngangsparti

25. April, 2024
Kategori
Inspirasjon Sommer Hagestell

Når sommeren nærmer seg er det flott å pynte inngangspartiet med fargerike sommerblomster. Her er litt deilig inspirasjon til hvordan du kan skape et innbydende og vakkert inngangsparti.

Blomster og planer i inngangspartiet

Det er alltid hyggelig å komme til noen som har pyntet litt ekstra ved inngangspartiet. Når nattefrosten endelig begynner å slippe taket er det deilig å begynne å plante sommerblomster og gjøre inngangspartiet klart for sommeren. Gi krukkene dine en oppfriskning med sommerens fargerike blomster og sommergrønt. Husk å velge blomster som passer til klimaet og lysforholdene ved inngangspartiet. Med riktig valg av planter kan du ønske sommeren velkommen på en fargerik og hyggelig måte.

Inspirasjon sommerblomster inngangspartiet

Det er alltid hyggelig å komme hjem til et hyggelig inngangsparti som bugner av sommerblomster.

Sommerblomster inngangspartiet

Plant sommerblomstene i store utepotter, så trenger du ikke å vanne så ofte.

Blomster i inngangspartiet

Lag grupper med flere utepotter, gjerne i forskjellig høyde for å skape variasjon og dybde.

Blomster i inngangspartiet

Pelargonia og prydgress er lettstelte sommerplanter som passere perfekt i inngangspartiet.

Blomster i inngangspartiet

Velg planter du liker godt og som klarer seg fint gjennom hele sommeren.

Tips for å skape et blomstrende inngangsparti

Å skape et blomstrende og innbydende inngangsparti kan gi hjemmet ditt et løft og ønske gjester velkommen.

Her er noen gode tips for å oppnå dette:

 1. Velg riktige planter: Først og fremst, velg planter som trives der de skal stå. Mange inngangsparti er litt skyggefulle, så det er viktig å tenke på hvordan lysforholdene er ved ditt inngangsparti. Se gode tips til valg av planter i neste avsnitt.
 2. Velg store utepotter: Sommerblomster er kraftigvoksende og har en enorm vekst på kort tid. Det er derfor lurt å plante sommerblomstene i store krukker eller potter som rommer så mye jord at plantenes røtter har nok plass til å vokse, samtidig som de skal kunne forsyne planten med vann og næring. Velg heller derfor få store utepotter fremfor mange små. I store potter og krukker holder jorden bedre på fuktigheten, og du slipper å vanne så ofte.
 3. Tenk på høyde og variasjon: Skap dybde ved å plassere høye planter eller utepotter bak lavere. Variasjon i høyde og form gir et mer interessant uttrykk.
 4. Legg til dekorative elementer: I tillegg til blomster kan du legge til dekorative steiner, lykter eller kanskje en stol for å skape et hyggelig miljø.
 5. Vann og stell av sommerblomstene: Husk å vanne plantene regelmessig og gi dem riktig næring. Fjern visne blomster for å stimmulere til ny blomstring.
 6. Velg blomster etter sesong: Bytt ut blomster etter hvert som sesongene skifter. Påskeliljer viola og vårlyng om våren, pelargonia, hortensia og margeritt om sommeren, frilandskrysantemum og prydgress om høsten og vintergrønt på vinteren er gode valg.

Husk at et blomstrende inngangsparti ikke bare er vakkert, det gir også en positiv velkomst til alle som besøker deg. Lykke til!

Blomster i inngangspartiet

Her har vi fylt trappen med Ecopots utepotter i ulike størrelser og varianter med herlige sommerblomster.

Blomster i inngangspartiet

Bruk høyden og heng opp ampler med vakre sommerblomster som f.eks. Carillion for å skape den rette stemningen.

Disse plantene passer fint i inngangspartiet

 1. Hortensia: Få blomster kan måle seg med hortensia når det kommer til bugnende blomstring. Hortensia trives både i sol og skygge, men husk å vanne den godt.
 2. Pelargonia: Pelargonia finnes i mange ulik farger og varianter. Felles for de er at de er relativt lettstelte, og trives både i sol og skygge.
 3. MargerittMargeritt gir skikkelig sommerfølelse og er super å plante sammen med andre planter som f.eks. pelargonia og eføy.
 4. Petunia: Petunia er en samling av nydelige sommerblomster som Surfina, Carillion og Superpetunia. Disse er nydelige i ampler. Men de er også supre å plante i utepottene, så får du en bugnende krukke på 1-2-3.
 5. Prydgress: Prydgress finnes u endelig mange varianter. Men felles for de er at de er svært lettstelte og dekorative. Mang av de er høye og staselige og gir en fin høydevariasjon sammen med sommerblomstene.
 6. Sommergrønt: Sommergrønne planter som f.eks. eføy og muehlenbeckia er lettstelte og hardføre planter som klarer seg fint gjennom hele sommeren og helt til nattefrosten kommer på høsten. De er supre å plante sammen med andre sommerblomster der de kan velt seg utover kanten på krukkene.
Blomster i inngangspartiet

Her har vi fylt trappen med pelargonia, hortensia, margeritt, prydgress og potteroser.

Blomster i inngangspartiet

Nydelig lavendel og margeritt.

Blomster i inngangspartiet

Her har vi fylt trappen med hortensia, lobelia, margeritt, prydgress, potteroser og Campanula.

Planter til inngangspartiet