Logg inn
eller
Registrer deg
Ved å opprette en konto hos oss vil du enklere kunne gjennomføre fremtidige kjøp, gi en raskere utsjekk i kassen og få full ordrehistorikk over alle bestillinger.
0 0,-

Sukkulenter – lettstelte og dekorative

Sukkulenter krever svært lite stell og passer perfekt for deg som skal reise bort eller ønsker en lettstelt hage nå på sommeren. Setter du sukkulenter ute i krukker på terrassen får du en flott og lettstelt uteplass som nesten klarer seg selv.

Sukkulenter er lettstelte, morsomme og dekorative planter som trives både ute og inne. Det betyr at du kan nyte dem inne om vinteren, og sette dem ut om sommeren. Sukkulenter finnes i alle mulige former og farger.

Pin itSukkulenter er perfekte ute om sommeren.

Klarer seg uten vann i flere uker

Typisk for sukkulenter og kaktuser er egenskapen til å magasinere vann. De kan klare seg uten vann i flere uker, nettopp fordi de lagrer vann i blad og stengler. Når de vannes bør de få en skikkelig rotbløyte, men de må tørke skikkelig opp mellom hver vanning. I vinterhalvåret skal de ha svært lite vann.

Echeveria er en sukkulent som danner nydelige bladrosetter.

Det finnes fine ferdige sammenplantinger med sukkulenter i butikkene nå på sommeren. Disse passer ypperlige for de som ikke har mulighet til å gi regelmessig stell.

Sukkulenter magasinerer vann og klarer seg i flere uker uten å bli vannet.

Slik steller du sukkulenter

  • Sukkulenter er tøffe planter og krever lite stell.
  • De tåler å stå i full sol og tørke ut.
  • Planter du sukkulenten i en krukke bør jorden være sandholdig og porøs.
  • Krukken bør ha god drenering, for er det noe som kan ta livet av en sukkulent, så er det for mye vann.
  • De krever ikke mye gjødsel, så det holder å gjødsle 2 ganger i løpet av sommeren.

Har du sukkulentene ute om sommeren må disse tas inn om vinteren, men tøffe som de er, tåler de å stå ute helt til frosten kommer. Har plantene stått ute hele sesongen kan de til og med tåle noen få kuldegrader.

Skap en lettstelt hage

Setter du sukkulenter ute i krukker på terrassen får du en flott og lettstelt uteplass som nesten klarer seg selv. Sukkulenter har  egenskapen til å magasinere vann. De kan klare seg uten vann i flere uker, nettopp fordi de lagrer vann i blad og stengler. Plantene vokser langsomt, og kan stå i full sol. De blir også sjelden angrepet av skadedyr.

Et tips er å plante sukkulenter sammen med prydgress i en krukke. Prydgress som f.eks Festuca vil gi krukken et mykere inntrykk, og vil stå i fin kontrast til sukkulentenes røffe form. Eksempel på slike sukkulenter er Echeveria og takløk (Sempervivum).

Pin itPynter du balkongen med sukkulenter og prydgress får du en lettstelt og vakker uteplass.

Takløk steller seg selv

Takløk er en staude og egner seg supert i krukker. Den er veldig dekorativ også utenom blomstring med sine lubne bladrosetter. Takløk er svært herdig, og så lettstelt at den nesten steller seg selv.

Pin itTakløk er en staude som nesten steller seg selv.

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 16.00