Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Vaseguide: Hvilken vase skal jeg velge?

Har du ofte stått med en blomsterbukett i hånden og så mangler du den perfekte vasen som passer akkurat disse blomstene? Da er du ikke alene. Her er en liten guide i vasenes verden.

Det finnes så mange fine vaser, men så er det ikke alle vasene som passer til alt. Det beste rådet er å skaffe seg noen basisvaser som passer til litt ulike buketter. Her er eksempler på fem gode basisvaser det kan være lurt å ha i skapet.

Vase med X-fasong

En x-formet vase er som navnet tilsier smal på midten og bredere oppe og nede. De fleste avskårne blomster står vakkert i en slik vase. Stilkene får bra med plass i bunnen og det er lett å arrangere blomstene. Spriker blomstene litt for mye på toppen, kan det være lurt å kutte stilkene noe, men ta bare litt av gangen så du ikke risikerer å skjære de for korte.

Pin itDenne x-formede glassvasen er perfekt for mange buketter.

Sylinderformet vase

En sylinderformet vase er fin til de fleste avskårne blomster som f.eks roser og tulipaner. Ideelt sett bør du ha sylindervase i flere størrelser slik at den passer roser med forskjellig lengde. Men har du bare plass til én vase, så velg en som er litt smal og ca 25 cm. høy. Det finnes mange forskjellige vaser å velge mellom, i klart glass, frostede, krakelerte eller fargede.

Pin itBred sylindervase egner seg til større buketter.
Pin itRoser står vakkert i en sylindervase.

Oval vase

Har du mest blomster i form av bundne buketter, så er det lurt å ha en lav oval vase med større «kropp» enn topp og bunn. Den gir god plass til stilkene. Det er finest når bukettens topp ligger og hviler på kanten av vasen. Er stilkene for lange slik at buketten lener seg mot den ene siden, kan du beskjære stilkene litt. Velger du en oval vase som ikke er for høy (15-20 cm) kan den også brukes på spisebordet, uten at den hindrer utsynet til de som sitter på den andre siden av bordet.

Pin itEn oval vase egner seg godt til buketter.
Pin itOvale vaser finnes i mange ulike størrelser.

Høy vase

Mange av de vakreste blomstene vi har er høye og staselige. Det kan være gladioler, langstilkede roser, hortensia, amaryllis og greiner. Disse er populære å gi bort som gaver, og da er det veldig leit å måtte sette de i en liten vase som ikke får blomsten til å stråle. Høye blomster står best i en vase som er litt smalere oppe enn nede eller i en høy sylinderformet vase. Vasen bør være ca 30-35 cm høy og ha litt tyngde i bunnen så den ikke velter. Har du en smal og høy sylindervase er den perfekt for singleblomster, som f.eks. en enkel rose.

Pin itHøye glassvaser passer til høyreiste buketter.

Småvaser

Små kuvertvaser er veldig populære og gir store muligheter til å pynte et lysfat eller et vakkert bord. Pass på å ha mange nok vaser slik at de fyller bordet godt. De er fine å kombinere med telysestaker, granbar eller pyntekuler.

Pin itStilige små Florum vaser i keramikk.
Pin itSmåvaser egner seg godt til å pynte en vakkert fat.

Trendy designvaser

I tillegg finnes det mange trendy designvaser som har sin egenart. Men fasongen på vasen følger de samme prinsippene som vi har beskrevet over.

Pin itStilige vaser i grønt glass med egenart.
Pin itStilig Leaf vase i farget glass.
Pin itStor og flott Antique vase i keramikk.

Ikke glem å rengjøre vasen ordentlig etter bruk, så det ikke finnes noen bakterier igjen. Å skylle med litt eddik hjelper for å få bort de siste bakterierestene.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00