utepotter inngangsparti

Slik tar du vare på utepottene gjennom vinteren

21. August, 2023
Kategori
Stelletips Høst

Mange av oss har lagt mange penger i store fine utepotter til å plante sommerblomstene i. For at pottene skal være like fine til neste sommer er det viktig å oppbevare de riktig gjennom vinteren. Vi forteller deg hvordan.

Nå på høsten har de fleste sommerblomstene visnet og utesesongen er avsluttet for de fleste av oss. Men før du kryper godt opp i sofaen for vinteren, er det lurt å gjøre en liten innsats med utepottene slik at de er like fine når våren kommer og du skal plante nye sommerblomster i dem. Riktig håndtering av utepottene er også en forutsetning for at frostgarantien skal gjelde.

Ecopots vinterlagre utepotter

Det er viktig å sette utepottene under tak før frosten kommer.

Tøm utepottene og sett de under tak

Nå på høsten er det viktig å tømme og sette bort utepottene du ikke skal bruke til høstblomster eller løk. Når frosten kommer kan pottene sprekke dersom du setter dem direkte på bakken/terrassen eller på skål, fordi vann utvider seg når det fryser. For å sikre at vannet renner ut og unngår vannspreng i potten må du gjøre følgende:

  • Tøm potten for blomster og jord.
  • Vask gjerne pottene så hindrer du også eventuell spredning av plantesykdommer til de nye blomstene som skal plantes til våren.
  • Sett pottene under tak eller aller helst i en bod eller garasje.
  • Pottene bør heves 1-2 cm fra gulvet for å unngå at de fryser fast og sprekker. Bruk for eksempel potteføtter, floor protector m/hjul, flate steiner eller lignende.
  • Unngå at pottene får støt/slag, da vil de fort kunne sprekke når frosten kommer.

Har du kjøpt potter som står at de er frostsikre er det likevel viktig at du håndterer de riktig for at frostgarantien skal gjelde.

Utepotter ecopots

Tøm pottene for blomster og jord for å ta vare på utepottene gjennom vinteren.

grønne planter_areca i potte med potteføtter

Sett pottene på potteføtter slik at de heves 1-2 cm fra gulvet.

Vi tror du også vil like