Gåsunger

Gåsunger bringer våren inn

1. Februar, 2024
Kategori
Inspirasjon Snittblomster

Gåsunger er et sikkert vårtegn. De er dekorative alene, men også flotte å kombinere med andre blomster i en vakker bukett.

Skap en deilig vårstemning med gåsunger. Du kan velge om du vil plukke de selv ute i naturen eller kjøpe de i blomsterbutikken. Setter du gåsunger i en vase får du naturen inn i huset. Sett gjerne flere bunter sammen for å skape volum eller kombinér gåsunger med tulipaner eller andre blomster. Dette er helt perfekt for deg som lengter etter vårens friske pust.

Bukett med gåsunger

Gåsunger er nydelig sammen med andre blomster i en vakker bukett.

Slik får du gåsunger til å vare lenge

For å få gåsunger til å holde seg fine lengst mulig bør du kutte de med en god grensaks/tang før du setter de i en ren vase med lunket/varmt vann. Da vil grenene kunne suge opp vann og holde seg friske lengst mulig.

Gåsunger
Gåsunger

Nydelige gåsunger i Antique vase.

3 for 2 på gåsunger

Gjennom hele året har vi et stort utvalg av snittblomster til 3 for 2, og gåsunger og andre grener inngår i dette tilbudet. Gåsunger er dekorative alene, men også flotte å kombinere med andre blomster i en bukett. Så plukk og miks blomster til 3 for 2.

Bukett med gåsunger

Sett sammen dine egen drømmebukett med blomster og gåsunger til 3 for 2.

Hvilket tre vokser det gåsunger på

Gåsunger vokser på selje og andre trær slekten Salix som f.eks. pil og vier. Dette er trær som finnes over hele landet. Blomstene fra disse trærne er altså gåsunger, eller kattelabber som noen også kaller det. Gåsungene kommer på seljen før løvet spretter på våren. Ønsker du å plukke gåsunger selv ute i naturen bør det gjøres omkring mars måned, litt avhengig av hvor i landet du bor naturligvis.

Gåsunger

Gåsunger i vasen bringer våren inn i stuen.

Kombinér gåsunger og snittblomster

Gåsunger er flotte og majestetiske når de står alene i en vase, men er også nydelige sammen med forskjellige avskårne blomster. Tulipaner, ranunkler eller andre snittblomster er vakre sammen med gåsunger. Dette er fargerike og vårlige blomster som frisker opp i vintermørket.

Blomster til 3for2

Koselig vårbukett med krysantemum, eucalyptus og gåsunger.

Er gåsunger allergifremkallende?

Er du allergisk mot salix så er det lurt å droppe å ta med gåsunger inn i stuen. Salix er enten hunplante eller hanplante. Det er hanplanten som danner pollen og skaper problemer for pollenallergikerne på våren. Når hanplanten modnes utover våren blir gåsungene tydelig gule og pollenrike, og denne pollen spres med vinden og kan skape allergiske reaksjoner hos enkelte. Gåsungene hos hunplantene endrer seg mindre og skaper ikke reaksjoner på samme måte.

Gåsunger
Bilde uten navn

Pynte med gåsunger utenfor inngangsdøren også.

Alltid 3 for 2 på snittblomster

Andre har også lest