terrassepalmer

Slik oppbevarer du palmene på vinteren

21. August, 2023
Kategori
Stelletips Høst

Palmer trives godt ute hele sommeren, men bør tas inn når høsten kommer og det blir kaldere ute. Her er noen tips til hvordan du bør oppbevare terrassepalmen gjennom vinteren.

Terrassepalmer er supertrendy, og er en av de enkleste plantene å lykkes med ute på sommeren. Den trives både i stekende sol, i et skyggefullt inngangsparti og i kjølige perioder. De trives aller best ute på sommeren, men når det begynner å bi kaldt ute bør du ta de med inn. Terrassepalmer kan tåle noen kuldegrader, men bare for en kort periode.

Se ekspertens tips for overvintring av palmer


Slik steller du terrassepalmene inne

Her er noen tips til hvordan du kan oppbevare terrassepalmene inne på vinteren:

  • Plassering: Palmene bør få mest mulig lys og stå på en plass som er sval. Temperaturen bør være kjølig, men ikke kjøligere enn 2-3 grader, det beste er 3-10 grader. Så har du en garasje, kjellerstue, et soverom eller en gang med vindu så kan det være godt egnet for vinteroppbevaring.
  • Vanning: På vinteren trenger ikke palmene så mye vann. Gi det litt vann 1 gang i måneden. Pass på at palmen ikke blir stående med røttene i vann. 
  • Gjødsel: Palmen trenger ikke å gjødsles om vinteren.
Terrassepalmer

Terrassepalmene bør flyttes inn før nattefrosten kommer.

Sett palmen ut på våren

Etter en lang vinter hvor palmen har fått stå i ro i kjelleren eller et annet egnet sted, er det tid for å ta det fem og gjøre det klart for sommersesongen. Når det begynner å bli lyst om kveldene sånn i mars/april, kan det være fint å sette det på et lyst sted og regelmessig begynne å gi palmen litt vann. Klipp bort eventuelt visne grener.

Terrrassepalmer er skikkelig tøffe, og tåler lave vårtemperaturer bedre enn de skjøre sommerblomstene. Men vent gjerne med å sette det ut til faren for nattefrost er over. Så kan det kose seg ute på terrassen gjennom sommeren.

Vi anbefaler å lese