Primula i miljø

Slik steller du primula

Primula kommer av ordet «primus» som betyr først, fordi den blomstrer tidlig. Denne gnistrende fargeklatten av en plante gir oss en herlig følelse av vår på forskudd.

Ofte er primula den første planten vi kjøper på nyåret, etter at julen ryddes ut av stua. Flere primula sammen på et fat eller i en stor potte er et flott syn – da kommer blomstenes fargesprakende flor til sin rett.

Primula i mange ulike farger

Primula er flotte samlet i en stor potte.

Stelletips for primula

Kort holdbarhet er et rykte primula har slitt litt med, men her finnes det noen enkle tips som gir en både lengre og bedre opplevelse.

  • Plassering: Plasseres lyst, men ikke i direkte sollys
  • Temperatur: Lar du planten stå kjølig, står den lengre
  • Vanning: Holdes jevnt fuktig, men unngå at planten blir stående i vann
  • Gjødsel: Trenger ikke gjødsel
  • Kan plantes ut når faren for frost er over (se lenger ned)

Nye knopper utvikler seg også ved nok lys. Fremfor stuebordet foran peisen, prøv en lys vinduskarm der det gjerne er mer lys og mindre varme.

Primula i potter

Primula kommer i mange ulike farger.

Kan plantes ut til våren

Primula er også en staude. Når den visner utover våren og telen har gått i bakken, kan den plantes ut. Der kan primula gnistre til i et herlig flor hver vår i mange år. Planten trenger ikke gjødsel som stueplante, men kan gjødsles moderat ved eventuell utplanting. Primula takler litt sur jord, og derfor kan den gjerne bli naboen til for eksempel rhododendron eller hortensia.


Ekstra god kvalitet

Primulaen du får kjøpe hos oss er produsert av norske gartnere. I produksjonsperioden blir primulaene fulgt nøye opp av på gartneriet. Etter hvert som plantene utviklet seg blir «tyvskuddene» fra planten fjernet, noe som gjør at primula fra Mester Grønn blir ekstra store og jevne planter. Med en produksjon som består av en lang kjøleperiode, kniping av tyvskudd og god plass, får du en kompakt og fin primula med mange blomster og blomsterknupper.

Bestill blomster på nett

Vi anbefaler å lese