Logg inn
eller
Registrer deg
Ved å opprette en konto hos oss vil du enklere kunne gjennomføre fremtidige kjøp, gi en raskere utsjekk i kassen og få full ordrehistorikk over alle bestillinger.
0 0,-

Slik overvintrer oliventreet inne

Oliventrær trives godt ute hele sommeren, men bør tas inn når nettene blir kaldere. Her er noen tips til hvordan oliventreet kan overvintre inne.

Oliventrær er populære å ha i krukker på terrassen. De trives godt ute hele sommeren, men bør tas inn når nettene blir kaldere, og høsten setter sitt preg på årstiden. Oliventrær kan tåle noen få kuldegrader, men bare for en kort periode.

Pin itOliventreet bør flyttes inn før nattefrosten kommer.

Slik steller du oliventreet inne

Følger du tipsene nedenfor kan du klare å overvintre oliventreet inne:

  • Plassering: Inne bør oliventreet få mest mulig lys og stå på en plass som er sval. Temperaturen bør være kjølig, men ikke kjøligere enn 2-3 grader, 3-10 grader er best. Så har du en kjellerstue, et soverom eller en gang med vindu så kan det være godt egnet for vinteroppbevaring.
  • Vanning: På vinteren trenger ikke oliventreet så mye vann. Gi det litt vann 1-2 ganger i måneden. Pass på at treet ikke blir stående med røttene i vann. Sett gjerne oliventreet i en stilig grow-in selvvanningspotte.
  •  I løpet av vinteren kan oliventreet felle blad og se litt pjusk ut, men hold ut. Dette er en naturlig prosess for som regel skifter oliventreet bladene hvert tredje år. Hvis du klipper treet tilbake på våren og passer på at det får nok lys, vil treet skyte nye frisk skudd og gro seg til igjen.
  • Oliventreet trenger ikke å gjødsles om vinteren.

Tåler ikke nattefrost

Selv om oliventreet tåler noen minusgrader er nye skudd sensitive for frost. Treet må derfor ikke stå ut når det er fare for nattefrost. Oliventrær tåler ikke tele i bakken, og må overvintres inne. I korte perioder kan treet tåle ned til -12 grader hvis det har fått herdet seg utover høsten, men kun noen timer.

Pin itSett gjerne oliventreet i en grow-in selvvanningspotte om vinteren.

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 16.00