sommerblomster

Slik steller du sommerblomster

8. Mai, 2024
Kategori
Stelletips Sommer

La terrassen bugne av herlige sommerblomster denne sommeren. Her får du nyttige tips og råd om hvordan stelle sommerblomstene slik at du kan ha glede av de hele sommeren gjennom.

Plant sommerblomstene i store krukker

Sommerblomster er kraftigvoksende og har en enorm vekst på kort tid. Det er derfor lurt å plante sommerblomstene i store krukker eller potter som rommer så mye jord at plantenes røtter har nok plass til å vokse, samtidig som de skal kunne forsyne planten med vann og næring. Velg heller derfor få store krukker fremfor mange små. I store potter og krukker holder jorden bedre på fuktigheten, og du slipper å vanne så ofte.

Sommerblomster i store utepotter
Sommerblomster i store utepotter

Velg store potter som f.eks Ecopots slik at blomstene får god plass til å vokse.

Stelletips sommerblomster

Jevnlig tilførsel av gjødsel og vann er alfa og omega for å gi plantene en god vekst og rik blomstring gjennom hele sesongen. Følg tipsene som står på planten når du kjøper dem.

  • Vanning: Blomster og planter har ulik behov for vann, men tørker de ut for mye kan det være vanskelig å rette opp skaden. Blomster i kasser og ampler er mer utsatt for uttørking enn planter i bakken, så disse må sees etter hver dag. Pass ekstra godt på vanningen i etableringsfasen da er blomstene ekstra sårbare for uttørking. Det er viktig at det blir vannet godt rett etter plantingen, men pass på at krukken eller balkongkassen har drenering. Ingen blomster liker å stå med røttene i vann.
  • Gjødsel: Gi sommerblomstene gjødsel hver 14. dag. Sommerblomster er nemlig kraftigvoksende planter og har en enorm vekst på kort tid, noe som krever mye næring. Bruk gjerne langtidsvirkende gjødsel – da trenger du ikke å gjødsle så ofte.
  • Næringsrik jord: Velge god næringsrik kvalitetsjord som holder godt på fuktigheten når du skal plante i blomsterpottene..
  • Knip av gamle og visne blomster gjennom hele sommeren, det fremmer ny blomstring.
  • Mange sommerblomster tåler godt å bli skåret tilbake, noe som fremmer både utseende og blomstring. Planter som spesielt trenger kniping: Campanula, margeritter, pelargonia, petunia, hagenellik, viola og stemor.
Sommerblomster i stor utepotte
Stell av sommerblomster

La det bugne av blomster og planter på uteplassen i sommer.

Plante sommerblomster

Plant i næringsrik kvalitetsjord

På balkongen planter vi blomster og planter i balkongkasser, potter, krukker og ampler som har et begrenset jordvolum. Det er derfor viktig å velge god næringsrik kvalitetsjord som holder godt på fuktigheten. Hos oss får du kjøpt kvalitetsjord beregnet på inne- og uteplanter i 5, 10, 18 og 40 liters poser.

Les også: Jordguide - slik velger du rett jord

Husk å vanne jevnlig

Blomster og planter har ulik behov for vann, men under etableringsfasen er blomstene ekstra sårbare for uttørking. Det er viktig at det blir vannet godt rett etter plantingen, men pass på at krukken eller balkongkassen har drenering. Ingen blomster liker å stå med røttene i vann.

Gjødsle jevnlig gjennom hele sommeren

Sommerblomster er kraftigvoksende planter og har en enorm vekst på kort tid, noe som krever mye næring. Gi derfor sommerblomstene gjødsel ca. hver 14. dag. Bruker du langtidsvirkende gjødsel, trenger du ikke å gjødsle så ofte.

Bruk ferievanner når du reiser bort

Husk at plantene trenger vann selv om du reiser bort på ferie. Bruk en ferievanner som sørger for at plantene holder seg fine mens du er borte noen dager. Her kan du få tips til hvordan du kan vanne blomstene i ferien.

Ferievanner

Mester Grønns ferievanner sørger for at plantene holder seg fine mens du er borte noen dager.

Bestill sommerblomster på nett

Vi anbefaler å lese