Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

10 lettstelte grønne planter for deg uten grønne fingre

Sliter du med å få plantene dine til å leve lenge? Her er en oversikt over lettstelte grønne planter for deg uten grønne fingre.

Sliter du med å få plantene dine til å leve lenge? Kanskje de visner så fort de er i hus, eller pleier du kanskje å drukne plantene dine? Vi gir deg råd til hvilke planter du bør velge og hva du bør gjøre for å lykkes med å holde liv i plantene lengst mulig.

Pin itGrønne planter gir liv og stemning inne.

Stikk fingeren i jorda

En vanlig tabbe er å vanne plantene for mye. Men hvor mye vann trenger plantene uten at de hverken drukner eller tørker ut? Én ting er sikkert – ingen planter liker å stå med røttene i vann. Da får ikke røttene luft og blir «kvalt». Er du usikker på om du trenger å vanne plantene er det lurt å stikke fingeren ned i potten for å kjenne etter. Er det helt tørt er det lurt å gi de litt vann.

Kjøp lettstelte planter

Alle kan lykkes med planter innendørs, det gjelder bare å velge de riktige plantene. Kjøp gjerne grønne planter med litt tykke blader, de krever lite stell. Her er et utvalg av grønne planter som både er lettstelte og dekorative:

1. Monstera (vindusblad)

Monstera er en nøysom plante som vokser langsomt, men som får store dekorative blader etterhvert som den vokser. Trives godt både hjemme og i kontormiljø og setter pris på en dusj i ny og ne.

Pin itMonstera er trendy, lettstelt og dekorativ.

2. Yuccapalme

Det er svært få grønne planter som skal stå i sollys , men Yuccapalme er en plante som trives i full sol. Jorden bør holdes jevnt fuktig i sommerhalvåret – noe tørrere om vinteren. Trives godt ute om sommeren.

Pin itYuccapalmen er en av de enkleste plantene å få til.

3. Aglaonema

Aglaonema er en lettstelt og robust plante, med fine spraglete grønne blader. Den tåler godt og stå plassert i halvskygge, og er en av de få plantene som klarer seg fint ombord på båter, derav det norske navnet «sjømannstrøst».

Pin itSjømannstrøst (Aglaonema) tåler å stå litt mørkt.

4. Smaragdpalme (Zamioculcas):

Smaragdpalme er også en av de virkelige tøffingene av plantene våre. Den tåler både sol, skygge og tørke. Pass på at den ikke blir stående med røttene i vann.

Pin itZamioculcas er en av de enkleste grønne plantene å lykkes med.

5. Gummiplante

Gummifiken (Ficus robusta) er en livskraftig og lettstelt plante med store, blanke mørkegrønne blader. Den liker å stå lyst men tåler også å stå litt inn i rommet.

Pin itGummifiken

6. Grønnrenner

Grønnrenner er en lettstelt og villig plante. Grønnrenner er en frodig plante som med sine lange, stripete blader blir et dekorativt element i rommet. Liker ikke direkte sol.

Pin itGrønnrenne

7. Voksblomst (Hoya)

Voksblomst er helt klart en favoritt blant stueplantene. Hoya er kjent for sin frodighet, nøysomhet og sine flotte duftende blomster. Den slyngende veksten gir mulighet for å skape spennende grønne formasjoner som kan passe inn i hvilken som helst stil.

Pin itHoya (voksblomst)

8. Fiolinfiken (Ficus Lyrata)

Fiolinfiken er en av de mest trendy grønne plantene vi har. Er det ikke da helt fantastisk at den også er så lettstelt? Med sine kraftige blader trenger den ikke mye vann, men gi den gjerne en skikkelig gjennomvanning når den først vannes.

Pin itFiolinfiken er en av våre mest populære retroplanter.

9. Draketre (Dracaena):

Draketre trives både i sol og skygge. Tørke og ujevn vanning er ikke noe problem for denne robuste planten. (Den finnes også med tykkere og mer robuste blader enn på bildet under).

Pin itDracaena egner seg fint i kontorlandskap.

10. Sukkulenter og kaktuser

De aller enkleste plantene du kan ha i huset er sukkulenter og kaktuser. Typisk for sukkulenter og kaktuser er egenskapen til å magasinere vann. De kan klare seg uten vann i flere uker, nettopp fordi de lagrer vann i blad og stengler. Når de vannes bør de få en skikkelig rotbløyte, men de må tørke skikkelig opp mellom hver vanning. I vinterhalvåret skal de nesten ikke ha vann i det hele tatt.

Pin itKaktuser og sukkulenter finnes i mange spennende former og fasonger.

I tillegg til å være enkle og stelle er det svært trendy å pynte med masse grønne planter i huset. Grønne planter skaper liv og stemning, så fyll på med grønne planter i alle rom.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00