Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Pynt inngangspartiet med vintergrønne busker

Det er alltid hyggelig å komme til noen som har pyntet litt ekstra ved inngangspartiet. Kombinér gjerne ulike grønne busker, kongler, greiner og lykter. Her får du gode tips til hvordan du kan pynte ute med planter som holder seg flotte gjennom hele vinteren.

Vintergrønne busker som einer, gran og sedertre er dekorative med sitt grønne bar gjennom hele vinteren. Greinene kan variere fra frodig grønt til blålig. Når julen kommer er det også svært dekorativt å pynte de vintergrønne buskene med stemningsskapende lyslenker.

Pin itØnsk besøkende velkommen med et vakkert pyntet inngangsparti.

Einerbusker med vakker prydverdi

Einerslekten omfatter flere varianter av vintergrønne busker som f.eks Stricta og Squarrosa. Baret kan variere fra frodig grønt til blålig. Hos noen varianter er baret svært tandert og mykt, som gir en helt spesiell prydverdi både som plante og som avskåret i dekorasjoner og kranser. Einer er rike på eteriske oljer, som gir god duft. Enkelte varianter har også små kongler, eller «bær», som har lang tradisjon innen matlaging.

Pin itStor dørkrans er vakkert sammen med vintergrønne einerbusker.

Squarrosa med mykt blålig bar

Squarrosa skiller seg litt ut, og har blitt veldig populær de siste årene. Det vakre blå baret er særdeles ettertraktet til dekorasjoner. Den kan overvintre kun i de aller beste krokene av landet, og det må nesten ses på som en bonus.

Pin itSquarrosa er vakker med sitt blålige bar.

Dekorativ og trendy sedertre

Sedertre har en helt fantastisk duft og en dekorativ og litt eksotisk fasong. Les mer om sedertre i et annet innlegg.

Pin itSedertre er vakkert med sin spennende fasong og blålige bar.

Juletre i potte

Nordmannsgran er kjent for sitt blanke fine grønne bar, og er en populær juletresort. Sammenliknet med vanlig gran, sitter barnålene fast på en litt annerledes måte, derfor drysser Nordmannsgran mindre.

Pin itJuletre i potte blir stadig mer populært både ute og inne.

Unngå brune bartrær på våren

Man kan oppleve at vintergrønne bartrær blir brune på våren, selv om de etter boka skulle vært herdige nok. Da er det oftest vårsolen som er den skyldige. Solen varmer og setter i gang livsprosessene i baret, men frosten i bakken, eller vannmangelen gjør at planten kollapser. Et godt råd er å dekke til vintergrønt som er utsatt for sterk vårsol med strie, og/eller vanne rikelig tidlig på våren.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00