friske urter

Sett smak på maten med ferske urter

2. April, 2023
Kategori
Inspirasjon

Nå er endelig de flotte urtene våre her igjen. De er kraftige, velduftende og velsmakende.

Fyll opp med ferske urter

Nå er endelig de ferske urtene tilbake i butikkene våre. Disse krydderurtene er dyrket på friland og har en helt fantastisk kvalitet sammenlignet med de du kjøper i matbutikken. Du kan velge mellom oregano, timian, rosmarin, kruspersille, mynte, salvie og sitronmelisse.

Mer holdbare enn urter fra matbutikken

Mange sliter med å holde urter kjøpt i matbutikken i live så lenge som de ønsker. Generelt kan en driste seg til å si at urter fra matbutikken er produsert med tanke på konsum der og da, de er en ferskvare man må bruke raskt. De er ikke produsert med tanke på at de skal holde f.eks. sommeren gjennom. Det er en utfordring å holde dem i live over lang tid. Årsaken til at de fort klapper sammen er en kombinasjon av en hurtig produksjonstid som gjør planten svakere, og lite plass til rotsystemet i pottene.

Urtene vi har i butikkene våre nå har et kraftigere rotsystem. Det gjør de mer robuste og holder seg lenger utover sommeren så lenge de får nok vann. De trives best ute om sommeren, men vent med å plante de ute til du er sikker på at det er plussgrader gjennom hele natten.

Kraftig rotsystem gjør urtene ekstra kraftige og smaksrike
Kraftig rotsystem gjør urtene ekstra kraftige og smaksrike

Kraftig rotsystem gjør urtene ekstra kraftige og smaksrike.

Urter
3 pk. urter

Vi selger 3 pk. med ferske urter.

Pasta med urter

Urtene er nydelig i bl.a. pastaretter.

Timian

Fersk og smakfull timian.

Sett urtene i grow-in selvvanningspotte

Generelt er urter sarte vekster, som trenger jevn tilgang på passe mye vann. Derfor er grow-in selvvanningspotte helt optimalt for urter. Potten sørger for at urtene får jevn tilførsel av vann.

Krydderurter holder seg lengre og friskere i grow in selvvanningspotte

Krydderurter holder seg lengre og friskere i grow in selvvanningspotte.

Vi anbefaler å lese