Start våren med viola

Start våren med viola

5. Mars, 2024
Kategori
Inspirasjon Påske

Nå er violaene på plass i mange av butikkene våre. Disse blomstene minner oss på at våren nærmer seg. De er vårtegnet som sier at det snart er på tide å flytte fokuset utendørs.

Et sikkert vårtegn

Lengter du etter vår og lysere tider? Nå kan du fylle opp huset med vårlige blomster og grener som gir deg en følelse av vårens friske pust. Har våren startet der du bor ønsker du kanskje å starte våren ute på trappa eller på balkongen. Da er definitivt viola cornuta en plante som passer for deg.

Selv om det fortsatt er vinter ute har vi nå fått inn vårlige viola i mange av butikkene våre. De kan settes ut, dersom det ikke er for kaldt.

Viola cornuta stemorsblomst

Viola skaper vårstemning på trappen.

Viola på trappen

Pynt på trappen med viola og andre vårblomster som tåler noen kuldegrader.

Viola tåler noen kuldegrader

Viola cornuta er så tynn og skjør at en skulle tro den ville dø av en frostnatt, men den er mer hardfør enn som så. Plantene tåler godt vårens skiftende temperatur, til og med ned til -5°C, avhengig av hvor godt den er herdet. Å være herdet innebærer hvor lenge den har fått stå ute i lav temperatur i forkant.

Selv om plantene kan virke litt slått ut etter en frostnatt eller to, vil de snart reise seg igjen. Blir det langvarig frost bør pottene flyttes til et lunere sted til den verste kulden har gitt seg.

Vårblomster viola
Disse vårblomstene tåler noen kuldegrader

Stelletips for Viola

  • Viola cornuta trives aller best ute. Skal de brukes inne er det viktig at de får stå lyst og kjølig.
  • Ute bør krukken settes på et lunt og solrikt sted, selv om dette er en hardfør plante.
  • Gi plantene jevnlig med vann og litt gjødsel utover i sesongen.
  • Knip av visne blomster, dette vil stimulere til ny knoppdannelse og nye blomster.
Viola cornuta i kurv

Nydelig blå viola i kurv.

Viola i ecopots

Gul viola i Ecopots lyser opp på trappen til påske.

Visste du at...

  • Potten* på viola er både plantebasert og plastfri. Hele produktet kan plantes, og vil løse seg opp i jorda over tid. NB! Det er viktig å klemme/knekke potta før du planter den.
  • Vår viola* er spiselig. Den er produsert i henhold til alle krav som sikrer at vi kan selge de til konsum og at de er trygge å spise.
  • Vår viola er bievennlig. Den er produsert på en måte som ikke skader bier og pollinerende insekter. De tiltrekker seg bier og har pollen/nektar som biene trenger.
  • Viola tåler skiftende vårvær ned til -5 grader. Vår viola har fått en kjøligere og lengre produksjonstid i gartneriet enn "vanlig" Viola, noe som gjør de enda sterkere! De tåler ned til –5 grader.

*Gjelder viola i 12 cm. kompostérbar potte

Viola

Den kompostérbare potten på viola er både plantebasert og plastfri. Det innebærer at du kan plante hele produktet i jorda og så vil den løse seg opp i jorda over tid.

Viola cornuta

Vi selger viola i komposterbare potter som du kan plante rett i jorda.

Pynt maten med spiselig viola

Viola vi selger i 12 cm. kompostérbar potte er godkjent som spiselig blomst. Den er produsert ihht. alle krav fra Mattilsynet som sikrer at de er trygge å spise.

All mat kan pyntes med spiselig viola. Typiske eksempler er som pynt i salater, på smøbrød, desserter, kaker, fryse inn i isbiter osv. Her er det bare fantasien som setter grenser. Spiselige blomster er også en spennende gave til alle som er glad i å lage mat.

Kjøper du spiselig viola nå på våren, kan du servere fargerike og blomstrende matretter hele sommeren.

Pynte mat med spiselig viola

Salater er perfekte å pynte med spiselig viola.

Pynte mat med spiselig viola

Pynt festkaken med spiselig viola.

Bievennlig viola

Vår viola er bievennlige dvs. at blomstene inneholder biemat i form av pollen eller nektar, og at de er produsert på en slik måte at de ikke er skadelig for bier og andre pollinerende insekter. 

Spiselig viola

Vår viola i kompostérbar potte er både spiselig og bievennlig.

bievennlig viola

Viola er bievennlig til glede for både deg og naturen.

Vårblomster

Vi anbefaler å lese