Julestjerne

12. desember er julestjernens dag

1. Oktober, 2023
Kategori
Inspirasjon Jul

Visste du at denne klassiske juleblomsten har sin egen dag? 12. desember er dagen da oppdageren Joel Roberts Poinsett døde, og denne dagen er en hyllest til han som gjorde denne flotte blomsten kjent.

Det var i 1928 at Poinsett, den amerikanske ambassadøren i Mexico, tok med seg julestjernen til USA. Amerikanerne likte planten godt og kalte den for Poinsettia. Fra USA, spredte julestjernen seg over hele verden og kongressen i USA bestemte at 12. desember skulle være Poinsettia–dagen, til ære for diplomaten og planteelskeren. Navnet Poinsettia brukes også her i landet, selv om de fleste nok kaller den for julestjerne.

julestjerne

Julestjerne er den mest populære juleblomsten vi har.

I sine hjemland, Mexico og Guatemala, vokser julestjernen som en eviggrønn busk og kan bli 4-5 meter høy. Det er ikke de røde bladene som er plantens blomst. Disse bladene er plantens brakteer. Det er de små gulgrønne “knappene” i midten, som er de egentlige blomstene.

Hvite julestjerner

Pynt med vakre hvite julestjerner for et rolig og delikat uttrykk.

Den norske julestjernen som erobret verden

Den julestjernen vi pynter hjemmene våre med i disse juletider ble opprinnelig skapt av gartner Thormod Hegg i Lier i 1967. Han oppkalte julestjernen etter barnebarnet sitt og den fikk navnet «Annette Hegg». Det var en nyhet som åpnet veien for at julestjernen skulle komme til å bli den mest populære juleblomsten, ikke bare i Norge, men i hele verden. Du kan lese hele historien om den norske julestjernen som erobret verden her.

Julestjerne

Bestill blomster på nett

Vi tror du også like