Det var i 1928 at Poinsett, den amerikanske ambassadøren i Mexico, tok med seg julestjernen til USA. Amerikanerne likte planten godt og kalte den for Poinsettia. Fra USA, spredte julestjernen seg over hele verden og kongressen i USA bestemte at 12. desember skulle være Poinsettia–dagen, til ære for diplomaten og planteelskeren. Navnet Poinsettia brukes også her i landet, selv om de fleste nok kaller den for julestjerne.
I sine hjemland, Mexico og Guatemala, vokser julestjernen som en eviggrønn busk og kan bli 4-5 meter høy. Det er ikke de røde bladene som er plantens blomst. Disse bladene er plantens brakteer. Det er de små gulgrønne “knappene” i midten, som er de egentlige blomstene.
Den norske julestjernen som erobret verden
Den julestjernen vi pynter hjemmene våre med i disse juletider ble opprinnelig skapt av gartner Thormod Hegg i Lier i 1967. Han oppkalte julestjernen etter barnebarnet sitt og den fikk navnet «Annette Hegg». Det var en nyhet som åpnet veien for at julestjernen skulle komme til å bli den mest populære juleblomsten, ikke bare i Norge, men i hele verden. Du kan lese hele historien om den norske julestjernen som erobret verden her.