Julestjerne

Julestjerne – Norges mest populære juleblomst

Blomster er viktig for å skape den rette julestemningen, og julestjerne er den aller mest populære juleblomsten vi har. Vi nordmenn pynter til jul med over 4 millioner julestjerner hvert år. Det tilsvarer at det finnes nesten 2 julestjerner i alle norske hjem.

Blomster er for de fleste en viktig del av jula. Alle har sin egen blomst som bringer frem minner, nostalgi og julestemning, og for mange blir det ikke jul uten blomsten som troner på førsteplass som mest solgte juleblomst, nemlig julestjernen.

Hvit julestjerne

De hvite julestjernene blir mer populære for hvert år.

Julestjerne i de fleste norske hjem

Ingen annen blomst er så tett knyttet til julen som nettopp julestjernen, og vi nordmenn pynter til jul med over 4 millioner julestjerner hvert år. Det tilsvarer at det finnes nesten 2 julestjerner i alle norske hjem. 8 av 10 julestjerner som blir solgt hos Mester Grønn er røde. I tillegg til de røde julestjernene kommer det stadig nye sorter og farger på markedet som f.eks. hvitt, burgunder, aprikos og rosa.

Mester Grønn selger over en halv million julestjerner i ukene før jul, så det er ikke rart julen er svært travel. Bare uken før julaften selger vi 4 ganger så mye som i en vanlig uke, og selv om butikken kun er åpen i noen timer på julaften, selger vi på denne dagen over halvparten av hva vi gjør i en gjennomsnittlig sommeruke.

Julestjerne burgunder

Den røde julestjernen er fremdeles den som selger best.

Dropper glitter på julestjernene for miljøets skyld

I mange år har man kunnet kjøpe julestjerner pyntet med glitter. Av miljøhensyn har Mester Grønn tatt et valg om ikke å selge blomster med det tradisjonelle glitteret, forteller innkjøpsdirektør i Mester Grønn, Anne Katrine Gangstad. Glitteret inneholder mikroplast, og det har vi fjernet fra alle julestjernernene våre denne julen. Årets julestjerner får derfor skinne i kraft av seg selv – helt uten glitter. I år er også alle våre julestjerner Fairetrade-sertifisert (med unntak av minijulestjernene), fortsetter Gangstad.

Julestjerne

Julestjernene du kjøper hos Mester Grønn er Fairtrade-merkede.

Fem fakta om julestjerne

  • Det selges over 4 millioner julestjerner hver jul i Norge.
  • Julestjernen har sin egen dag 12. desember.
  • Alle julestjerner hos Mester Grønn er Fairtrade-sertifisert (med unntak av minijulestjerner)
  • 8 av 10 julestjerner Mester Grønn selger er røde
  • Den moderne julestjernen vi kjenner i dag ble skapt i et gartneri i Lier på 60-tallet.
Julestjerne

Vi tror du også vil like dette