rød julestjerne i miljø_jul

Julestjerne - slik steller du den

16. Oktober, 2023
Kategori
Stelletips Jul

Julestjerne er Norges mest populære juleblomst. Ingen annen blomst er så tett knyttet til julen som nettopp julestjernen. Den er lettstelt, og trives best på et varmt sted med mye lys.

rød julestjerne_jul

Røde julestjerner er fremdeles den mest populære varianten.

Hvordan stelle julestjerne:

Julestjerne er en lettstelt juleblomst. Det viktigste du må passe på er å ikke utsette den for kulde eller vanne den for mye.

  • Vanning: Julestjernen er sensitiv mot for mye vann, det beste er å vanne lite og jevnlig.
  • Lys: Julestjernen trives på et varmt sted med mye lys, men ikke i direkte sollys.
  • Temperatur: Julestjerne er svært sensitiv for lave temperaturer, og bør beskyttes fra kulden under transport.
hvit julestjerne i miljø_jul

Kritt hvite julestjerner blir stadig mer populære.

Dropper glitter på julestjernene for miljøets skyld

I mange år har du kunnet kjøpe julestjerner pyntet med glitter. Av miljøhensyn har vi tatt et valg om ikke å selge blomster med det tradisjonelle glitteret. Glitteret inneholder mikroplast, og det har vi fjernet fra alle julestjernene våre denne julen. Våre julestjerner får derfor skinne i kraft av seg selv – helt uten glitter. I år er også alle våre julestjerner Fairetrade-sertifisert.

Rød julestjerne

Vakker rød julestjerne skaper skikkelig julestemning.

Julestjerne som store busker

Julestjerne er egentlig en flerårig plante, og i f.eks. Mexico hvor planten har sitt opphav, kan de bli store busker opp til 4-5 meter høye.

For å få julestjernen til å blomstre igjen, må den ha kort dag; «Kortdagsplante» - det vil si at den blomstrer først når daglengden kommer under en gitt lengde. I naturen er dette en tilpasning for at blomstring skal skje til rett årstid, i dette tilfellet november til januar. Derfor gir gartneren julestjerne totalt mørke i minimum tolv timer per døgn, for å blomstre normalt og utvikle de røde høybladene. Det tar fra to til tre måneder med slik døgnrytme før blomstene modnes. Kun en meget kort lyspåvirkning i nattperioden vil nullstille plantenes blomstringsforberedelser.

Minijulestjerner

Julestjernene finnes også som minijulestjerner. Vi har alltid 3 for 2 på miniplanter.

Bestill blomster på nett

Vi anbefaler å lese