Aloe Vera

Hardfør Aloe Vera med lindrende egenskaper

10. April, 2024
Kategori
Stelletips

Aloe Vera er en klassiker med sine sterke, robuste og vannfylte blader. Den er ganske så hardfør – og dermed en enkel plante å lykkes med.

Når du får deg en plante så forsøk å forestill deg hvordan den har det der den egentlig vokser vilt. Aloe Vera er en sukkulent, den vokser blant annet under ørkenaktige forhold det vil si at de liker mye sol, varme – men på den andre siden lite vann og lite næring slik det er i dens naturlige omgivelser. Dette er derfor en plante som liker å bli glemt litt – sånn at den kan få stå uforstyrret i lengre perioder uten for mye vann og næring – perfekt for deg som reiser endel.

Aloe Vera i Typha kurv

Aloe Vera i de nye fine Typha kurvene.

Aloe Vera i ecopots utepotte
Aloe Vera

Aloe Vera trenger minimalt med vann og er en super plante for deg som er mye på farta.

Slik steller du Aloe Vera

Aloe Vera trenger minimalt med vann på vinteren og noe mer på sommeren. La den tørke helt opp mellom hver vanning. Bruk såkalt så- og kaktusjord med mye sand slik at vannet renner gjennom og den tørker fort opp – da unngår du at røttene drukner og råtner – og husk alltid å ha potte med hull i bunnen.

Aloe Vera

Aloe Vera er en sukkulent som kan klare seg uten vann i lengre perioder.

Aloe Vera med lindrende egenskaper

Aloe Vera er den perfekte plante for deg som har en solkrok eller et solfylt vindu i hjemmet ditt. Den har også lindrende effekt og påfører du saften på huden din – lindrer den hudirritasjoner som solbrenthet og rødhet. Hva kan være bedre enn å ha et naturlig førstehjelpsskrin i huset?

Aloe Vera

Aloe Vera er perfekt å ha stående på badet. Påfører du saften på huden din kan det lindre hudirritasjoner som f.eks. solbrenthet.

Enkelt å ta avleggere av Aloe Vera

Aloe Vera er også en god avlegger-plante. Morplanten lager ofte små sideskudd – såkalte aloebabyer. Disse små sideskuddene tar noe næring fra morplanten så fjern gjerne disse forsiktig fra jorda og plant de over i sin egen lille potte. På den måten kan du lage deg en egen Aloe Vera familie.

Aloe vera

Vi tror du også vil like dette