Erling og Ola Ølstad

Historien om Mester Grønn

Mester Grønn er Norges største heleide blomsterkjede med over 140 blomsterbutikker fra Alta i nord til Kristiansand i sør. Mester Grønn ble etablert i Skien på Herkules Stormarked i 1983. Siden den gang har vi vokst til å bli Norges ledende blomsterkjede. Dette har vi gjort ved å bygge stein på stein, hvor fokuset har vært og er kvalitet.

Det hele startet i 1983 da brødrene Ola og Erling Ølstad, etter studier og oppspart studielån, åpnet sin første blomsterbutikk på Herkules kjøpesenter i Skien. Mye har forandret seg siden oppstarten i 1983, men brødrene har gjennom alle disse årene beholdt sitt brennende engasjement for å få blomster og planter ut til folket. I dag har vi vokst til over 140 blomsterbutikker med over 1400 ansatte.

Rettferdig handel og omtanke

Etisk og ansvarlig handel står sterkt i Ølstad-brødrenes hjerter og ikke minst omtanken for andre mennesker. En god del av Mester Grønn sine roser kommer derfor fra Fairtrade farmer i Afrika, som sikrer at du som forbruker får et bærekraftig produkt. I 1999 startet Mester Grønn også et samarbeid med Frelsesarmeen hvor overskuddet av posesalget i butikkene går til Frelsesarmeens ulike arbeid. Siden den gang har overskuddet fra posesalget gitt rundt 1 million kroner i året til Frelsesarmeens ulike prosjekter. Omtanke ligger også til grunn for at Mester Grønn siden 2009 har støttet Kreftforeningens Rosa sløyfe-aksjon.

Den første Mester Grønn butikken i Skien

Bilde av den første Mester Grønn butikken i Skien i 1983

Friske blomster med høy kvalitet og lav pris

Mester Grønn jobber hver dag med et mål om å levere strålende friske blomster som gir verdi for pengene. Vi ønsker å skape glede i alle hjem og kommer til å fortsette å satse på friske blomster med høy kvalitet til en lav pris også i årene fremover.

Blomsterbutikk Mester Grønn

Vi ønsker å tilby kundene våre friske blomster med høy kvalitet til en lav pris.

Omstilling til en digital verden

Fra den første Mester Grønn butikken i Skien så dagen lys til dagens store blomsterkjede, er det stor forskjell på hvordan informasjonsflyten går ut til forbruker, og ikke minst på hvordan vi som forbrukere handler blomster. Mester Grønn var tidlig ute med en internettplattform. Allerede fra midten av 1990-tallet kunne kundene handle blomster via nettet her på mestergronn.no.

Nettbutikk, sosiale medier og kundeklubb er en del av den digitale hverdagen for mange av oss. Det er derfor viktig for Mester Grønn å være tilstede i denne utviklingen. I dag kan du bestille blomster på nett når det passer deg og få det levert på døren samme dag. I tillegg kan du finne mye inspirasjon og stelletips her på mestergronn.no.

Les mer om Mester Grønn