Fairtrade rosefarm

Vi er stolte av å støtte Fairtrade

24. Desember, 2021

Å kjøpe Fairtrade-merkede roser er en enkel ting du og jeg kan gjøre for å være med på å bekjempe verdens fattigdom. Hos oss finner du Norges største sortiment av Fairtrade-blomster.

Vår visjon er å skape glede i alle hjem. Vi vil skape glede både i ditt hjem og ikke minst i hjemmene til de som produserer blomster og varer for oss. Når man tenker på hvilken betydning blomsterproduksjon har for noen av verdens fattigste land, kan kjøp av blomster virkelig skape glede.

Blomster avgjørende for økonomisk utvikling

Kenya og Etiopia er Europas største leverandører av roser. For disse landene er blomster helt avgjørende for den økonomiske utviklingen. Bare i Kenya sysselsetter blomsterindustrien 100 000 mennesker, men ca. 14 % av befolkningen er på en eller annen måte avhengig av blomstereksporten. Dette gjør blomster til landets viktigste eksportprodukt.

Norges største importør av Fairtrade-merkede roser

Alle våre Afrikanske roser kommer fra Fairtrade-sertifiserte leverandører, noe som betyr at de tilfredsstiller kravene til bl.a. trygge arbeidsforhold og miljøvennlig produksjon.

Når du kjøper et Fairtrade-merket produkt, settes en del av kjøpesummen (kalt premium) av til et fond som brukes til utvikling av lokalsamfunnet. Arbeiderne selv bestemmer hva disse pengene skal investeres i, enten det er skoler, helsestasjoner, fotballbaner eller annet.

Vi vet at det nytter

Vi ser at Fairtrade-ordningen virkelig har en stor betydning for eierne av farmene, de ansatte, og ikke minst deres familier og lokalsamfunnene hvor arbeiderne bor.

Å kjøpe Fairtrade-merkede produkter er en enkel ting du og jeg kan gjøre for å bekjempe verdens fattigdom. Se etter Fairtrade-merket neste gang du skal kjøpe roser hos Mester Grønn. Hvert eneste kjøp bidrar!

Fairtrade grenroser

Vakker bukett med Fairtrade-merkede grenroser.

Velg Fairtrade-merkede blomster

Vi anbefaler å lese