Ferievanner

6 tips til hvordan vanne blomstene i ferien

En ferievanner kan sørge for at blomstene klarer seg alene hjemme noen dager i sommerferien.

Selv om vi ikke får feriert i utlandet i sommer, så er det mange av oss som reiser bort noen dager. Felles for oss alle er at vi forlater blomstene våre hjemme alene, og når vi kommer tilbake har flere blomster visnet. Men fortvil ikke, det finnes gode råd som kan hjelpe deg å holde liv i blomstene selv om du er bortreist.

Første bud er alltid å alliere seg med en nabo, venn eller familiemedlem, som kan se til plantene dine en til to ganger i uken. Men har du ingen som kan komme og se til plantene dine, finnes det andre muligheter.

Vanning av blomster
Ildtopp Calandiva

Hør om en nabo kan vanne blomstene dine mens du er på ferie.

6 tips for vanning av blomster

  • Når du reiser bort noen dager er det viktig å plassere plantene slik at de ikke står i direkte sollys. Det kan gi sviskader og uttørring. Jo tynnere blader en plante har, jo større er behovet for vanning.
  • Bruk Mester Grønns ferievanner. Den kan skrus på en brusflaske fylt med vann og settes på hodet oppi balkongkassen eller blomsterpotten.
  • Sett plantene i en Grow-in selvvanningspotte.
  • Plasser en tykk skive oasis i bunnen av potteskjuleren og fyll vann opp til overflaten av oasisen. Plasser plantene oppå.
  • Legg godt fuktet avispapir eller håndkle i bunnen av badekaret eller oppvaskkummen, og sett plantene uten potteskjuler oppå.
  • Sett plantene på fuktet avispapir ut i hagen i le og delvis skygge.

Ferievanneren er enkel og praktisk

Mester Grønn har utviklet en egen ferievanner som sørger for at plantene holder seg fine mens du er borte noen dager. Det første du må gjøre er å sette det som kan flyttes i så mye skygge som mulig. Så fyller du en plastflaske med vann, skrur ferievanneren på flasken og setter den på hodet oppi balkongkassen. Da trekker den ut så mye vann som den trenger selv, og du kan komme hjem til en fortsatt blomstrende og fin uteplass.

Ferievanner med flaske

Mester Grønns ferievanner sørger for at plantene holder seg fine mens du er borte noen dager.

Flaske med ferievanner

Ved hjelp av ferievanneren får blomstene den mengden vann de trenger for å fortsette å blomstre.

Bruk grow-in selvvanningspotte

Grow-in selvanningspotte er super som ferievanner til vanntørste planter. Potten er laget av et unikt materiale som regulerer vanntilførselen til plantene, slik at du ikke trenger å vanne så ofte. Fyll vann i selvvanningspotten til alt vannet er trukket opp. Planten vil da forsyne seg selv med vann etter behov mens du er på ferie. Les mer om hvordan Grow-in selvanningspotter fungerer.

Da gjenstår det bare å ønske god ferie:-)

Rosa hortensia

Sett plantene dine i grow-in selvvanningspotter.

Vi anbefaler å lese