Dyrk grønnsaker selv

Dyrk din egen mat

Nå er det lekende lett å lage sin egen lille kjøkkenhage på uteplassen. Hos Mester Grønn får du ferdige grønnsakplanter som kan plantes rett i krukker på terrassen. Her har vi samlet våre beste tips til hvordan du kan lykkes med grønnsaker, frukt og bær på uteplassen.

dyrke tomater og grønnsaker

Det er ekstra stas og spise mat du har dyrket frem selv.

Slik lykkes du med å dyrke selv

  1. Velg grønnsaker som trives hos deg. Velg grønnsaker egnet for klimaet der du bor. Grønnkål og bladbete er robuste og tåler mer kulde og kjølig vær. Salat og Squash er mer varmekjære og bør få en solfylt og lun plassering.
  2. Vekstduk. En vekstduk over plantene i starten isolerer mot kalde netter, beskytter mot regn, skadedyr og vind. Det en billig investering som forlenger vekstsesongen, og gir god start til plantene.
  3. Bruk store krukker. Velger du store krukker får røttene nok boltreplass og du blir belønnet med kraftige grønnsaksplanter med god avling.
  4. Sørg for god drenering. Legg ca. 1/4 med leca i bunnen av krukkene og dekk med vekstduk før du fyller på med jord.
  5. Velg lette krukker. Med krukker som ikke veier så mye er det enklere å trekke dem inn i skyggen når du reiser bort eller i ly fra kraftig regnvær. Når de er skjermet mot solen klarer de seg lenger uten vann.

Nyttige tips for å dyrke selv