Logg inn
eller
Registrer deg
Ved å opprette en konto hos oss vil du enklere kunne gjennomføre fremtidige kjøp, gi en raskere utsjekk i kassen og få full ordrehistorikk over alle bestillinger.
0 0,-

Vi er stolte av å støtte Fairtrade

Mester Grønn er Norges største importør av Fairtrade-merkede roser, og du vil alltid finne et stort utvalg Fairtrade-merkede blomster i våre butikker. Å kjøpe Fairtrade-merkede roser er en enkel ting du og jeg kan gjøre for å være med på å bekjempe verdens fattigdom.

Vår visjon er å skape glede i alle hjem. Det er en visjon vi prøver å leve opp til hver dag. Vi vil skape glede i ditt hjem, i våre hjem, og ikke minst i hjemmene til dem som produserer blomster og varer for oss.  Når man tenker på hvilken betydning blomsterproduksjon har for noen av verdens fattigste land, kan kjøp av blomster virkelig skape glede.

Øst Afrika – Europas rosehage

Kenya, Etiopia og Tanzania har de siste årene blitt de ledende leverandørene av roser til Europa. For disse landene er blomster helt avgjørende for den økonomiske utviklingen. Bare i Kenya sysselsetter blomsterindustrien direkte 100 000 mennesker, men ca. 14% av befolkningen eller 4,8 millioner mennesker er på en eller annen måte avhengig av blomstereksporten. Dette gjør blomster til landets viktigste eksportprodukt. (Kilde Kenya Flower Council)

Fairtrade i Mester Grønn

Mester Grønn er Norges største importør av Fairtrade-merkede roser.

Alle våre Afrikanske roser kommer fra Fairtrade-sertifiserte leverandører, noe som betyr at de tilfredsstiller kravene til bl.a. trygge arbeidsforhold og miljøvennlig produksjon.

Når du kjøper et Fairtrade-merket produkt, settes en del av kjøpesummen (kalt premium) av til et fond som brukes til utvikling av lokalsamfunnet. Det er arbeiderne selv som bestemmer hva disse pengene skal investeres i, enten det er skoler, helsestasjoner, fotballbaner eller annet.

Barnehjemmet Kericho Childrens Home er et samarbeidsprosjekt som er finansiert av Fairtrade premium og Mester Grønn, der 40 glade barn får mat, trygghet og omsorg.

Vi vet at det nytter

Representanter fra Mester Grønn er jevnlig på besøk hos våre leverandører i Afrika. Vi ser at Fairtrade-ordningen virkelig har en stor betydning for eierne av farmene, de ansatte, og ikke minst deres familier og lokalsamfunnene hvor arbeiderne bor.

Å kjøpe Fairtrade-merkede produkter er en enkel ting du og jeg kan gjøre som er med på å bekjempe verdens fattigdom. Se etter Fairtrade-merket neste gang du skal kjøpe roser hos Mester Grønn.

– Hvert eneste kjøp bidrar!

Hei og velkommen til oss

800 80 111
Åpningstider:
Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 09.00 - 15.00