Fersken roser

Mester Grønn best på roser

10. Januar, 2023
Kategori
Roser

Vi i Mester Grønn jobber i alle ledd med å få best mulig kvalitet på rosene våre. Vi vet akkurat når rosene er klare og bør kuttes, hvordan vi skal frakte og ta vare på blomstene sånn at de holder seg lenger hjemme hos deg.

I løpet av et år finner du mer enn 100 sorter roser i Mester Grønn butikkene. Vi jobber hele tiden med å finne de aller beste sortene som kan pynte opp hjemme hos deg.

Lilla roser

Ideelle vekstforhold for roseproduksjon i Afrika

Mester Grønn kjøper de fleste rosene fra rosefarmer i Afrika. Klimaet på det afrikanske høylandet er perfekt for roseproduksjon, spesielt i Kenya og Etiopia der vi kjøper mesteparten av rosene våre. Denne høyden gir lange varme dager, kalde netter, og god tilgang på vann – akkurat slik rosene vil ha det.

Vi har valgt å handle fra de aller beste rosefarmene, og de har vi samarbeidet med i mange år. Farmene jobber systematisk med å dyrke rosene på en etisk og miljøvennlig måte. Produksjon i Afrika er uten annen tilførsel av energi annet enn naturlig sol og varme, utslippet av CO2 er derfor lavere enn om rosene hadde blitt produsert i Norge. I tillegg bruker de minst mulig kjemikalier, de resirkulerer vannet, og de har gode rutiner for å ta vare på alle ansatte.

De fleste farmene vi samarbeider med er Fairtrade sertifiserte, det innebærer at de har gode rutiner for å ta vare på de ansatte og miljøet rundt plantasjene.

Fairtrade roser

Klimaet i Kenya og Etiopia er perfekt for roseproduksjon.

Rosens vei fra Afrika til butikk

Mester Grønn handler direkte fra rosefarmene i Afrika, det gir den korteste veien fra rosefarm til butikk.

Rosens vei til Mester Grønn

Kvalitet i alle ledd

For at du skal ha glede av rosene dine så lenge som mulig, er det viktig at rosene blir behandlet riktig under produksjon, innhøsting, transport og lagring. Vi samarbeider direkte med rosefarmene om alle ledd i produksjonen og alle våre leverandører har gode rutiner og håndteringsmetoder som gjør at vi får den Mester Grønn kvaliteten vi ønsker. I tillegg må alle våre ansatte i butikk gjennom et omfattende opplæringsprogram for å sikre høy fagkompetanse om blomster samt sikre gode rutiner i butikk.

Vi vet akkurat når rosene er klare og bør kuttes, hvordan vi skal frakte og ta vare på blomstene sånn at de holder seg lenger hjemme hos deg. Det er derfor våre roser står i minst 7 dager. 

Fairtrade roser

Alle våre roser står i minst 5 dager. Garantert.

Sende blomster – levert på døra

Roser er den perfekte gave. Send vakre roser hjem til noen du er glad i. Velger du Fairtrade-merkede roser bidrar du samtidig til å bekjempe verdens fattigdom. Våre dyktige dekoratører lager buketter og dekorasjoner med stolthet og omsorg. Vi leverer blomstene rett på døren sammen med din personlige hilsen.

Bestill roser på nett

Vi tror du også vil like å lese