Fairtrade roseplantasje

Vi har fokus på miljøvennlige produkter

Mester Grønn har stort fokus på å ta de miljøvennlige valgene. Som blomsterkjede selger vi en bit av naturen, det gjør at vi har et ekstra stort ansvar for å ta vare på den.

Mester Grønn har et mål om å sette et så lite fotavtrykk i naturen som mulig. Det er derfor viktig for oss å samarbeid med gartnere som også har fokus på miljø slik at vi kan selge miljøvennlige produkter som f.eks roser, tulipaner, orkidéer, julerose (Helleborus) og azalea.

Mer miljøvennlige roser

Miljøgevinsten er stor når vi kjøper våre roser fra de beste farmene i Kenya og Etiopia. Med effektiv transport, meget gunstig klima og nesten dobbelt så stor avling pr kvadratmeter som europeisk produksjon, er roser fra disse landene betydelig mer klimavennlig enn vår egen drivhusproduksjon. En studie fra Universitetet i Ås viser at utslippene av CO2 til atmosfæren er 60 % lavere i disse landene enn ved tradisjonell norsk drivhusproduksjon. Dette inkluderer også alle utslippene ved transport til Norge.

Alle våre Afrikanske roser kommer fra Fairtrade-sertifiserte gartnere som har strenge krav om redusert sprøytemiddelbruk, rensing av utslippsvann, tiltak mot jorderosjon, avfallshåndtering og gjenvinning.

Les mer om Fairtrade her.

Fairtrade rosefarm

Alle våre afrikanske roser kommer fra Fairtrade-sertifiserte gartnere som har strenge miljøkrav.

Miljøvennlige tulipaner

Vi sørger for at våre tulipaner har kortest mulig vei fra gartner til deg. Dette sparer energi og gir deg som kunde duggfriske tulipaner. Tulipanene produseres på J. Karlsens Gartneri, uten utslipp av ny CO2 til atmosfæren. Veksthusene er oppvarmet på biovarme som produseres av returflis. Blader og løk blir kompostert og går tilbake til kretsløpet i naturen.

Les mer om J. Karlsen Gartneri her.

Tulipaner

Våre tulipaner er kortreiste og klimanøytrale.

Miljøvennlige orkidéer

Mester Grønn setter alltid kvalitet først når vi skal plukke orkidéer for salg i butikkene våre. Vi har et nært samarbeid med noen nøye utvalgte gartnere som leverer den beste kvaliteten i markedet. Moderne og miljøvennlige gartnerier er svært viktig for kvaliteten og holdbarheten på orkideene og for miljøet generelt. Moderne gartnerier bruker temperaturstyring og nyttedyr fremfor kjemikalier, for å få flotte kraftige orkideer med mange blomster. Når vi kombinerer dette med rask transport rett fra gartneriene og til Mester Grønn, er vi trygge på at våre orkidéer er av beste kvalitet. Det er derfor vi kaller oss Orkidémesteren.

Phalaenopsis orkideer

Orkidéer fra Mester Grønn er av beste kvalitet og gleder lenger.

Miljøvennlig azalea

All azalea du får kjøpt i våre butikker er miljøvennlig produsert og dyrket med 40 års erfaring og kjærlighet ved gartneriet Aldenhoff. Gartneriet er miljøsertifisert (Global GAP) og bruker kun grønn energi og resirkulert vann.

Azalea

Vår azalea produseres kun ved bruk av grønn energi og resirkulert vann.

Miljøvennlig produserte juleroser (Helleborus)

Helleborus, også kalt Julerose, har blitt spesielt populær som juleblomst de siste årene på grunn av sin vakre og rike blomstring. Den mest populære varianten vi selger er Helleborus ‘Verboom Beauty’ er miljøvennlig produsert. Gartneriet anvender miljøvennlige plantevernmidler og planteforbedrere, bievennlige plantebeskyttelsesprodukter og de har utstrakt bruk av kildesortering av avfall.

Bilde uten navn

Helleborus ‘Verboom beauty’ er miljøvennlig produsert.

Fjerner glitter fra alle produktene våre

Av miljøhensyn har Mester Grønn tatt et valg om ikke å selge blomster med glitter, noe som er ganske utbredt til jul. Glitteret inneholder mikroplast, og det har vi fjernet fra de aller fleste blomstene våre denne julen. Blomstene får derfor skinne i kraft av seg selv – helt uten glitter.

Julestjerne

Mester Grønn har fjernet glitter på alle julestjernene for å unngå unødvendig mikroplast.

Vi anbefaler å lese