Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

12. desember er julestjernens dag

Visste du at denne klassiske juleblomsten har sin egen dag? 12. desember er dagen da oppdageren Joel Roberts Poinsett døde, og denne dagen er en hyllest til han som gjorde denne flotte blomsten kjent.

Pin itJulestjerne er den mest populære juleblomsten vi har.

Det var i 1928 at Poinsett, den amerikanske ambassadøren i Mexico, tok med seg julestjernen til USA. Amerikanerne likte planten godt og kalte den for Poinsettia. Fra USA, spredte julestjernen seg over hele verden og kongressen i USA bestemte at 12. desember skulle være Poinsettia–dagen, til ære for diplomaten og planteelskeren. Navnet Poinsettia brukes også her i landet, selv om de fleste nok kaller den for julestjerne.

I sine hjemland, Mexico og Guatemala, vokser julestjernen som en eviggrønn busk og kan bli 4-5 meter høy. Det er ikke de røde bladene som er plantens blomst. Disse bladene er plantens brakteer. Det er de små gulgrønne “knappene” i midten, som er de egentlige blomstene.

Les også: Slik steller du julestjerne

Pin itPynt med vakre hvite julestjerner for et rolig og delikat uttrykk.

Den norske julestjernen som erobret verden

Den julestjernen vi pynter hjemmene våre med i disse juletider ble opprinnelig skapt av gartner Thormod Hegg i Lier i 1967. Han oppkalte julestjernen etter barnebarnet sitt og den fikk navnet «Annette Hegg». Det var en nyhet som åpnet veien for at julestjernen skulle komme til å bli den mest populære juleblomsten, ikke bare i Norge, men i hele verden. Du kan lese hele historien om den norske julestjernen som erobret verden her.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00