Spanske margeritter

Slik steller du spansk margeritt

Den spanske margeritten lyser opp med sine fargerike blomster, og trives best når den får rikelig med sol. Gir du den god pleie gjennom hele sommeren kan du glede deg over rik blomstring til langt utpå høsten.

Spansk Margeritt (Osteospermum) kommer i mange vakre farger, spesielt mange fine lilla/rosa toner. Sammenlignet med vanlig hvit margeritt har den spanske margeritten større blomster, bredere kronblad, med dette fine øyet i midten. De flotte fargene gjør den svært dekorativ både i seg selv, og sammen med andre sommerblomster. Om kvelden eller i dårlig vær lukker blomstene seg, derfor er det ekstra viktig med en solrik plassering.

Spaskemargeritter på brett i et drivhus

Spansk margeritt kommer i mange vakre rosa og lillatoner.

Stelletips spansk margeritt

  • Plasseres gjerne i direkte sollys
  • Vannes rikelig ved planting. Vann regelmessig slik at jorden holder seg lett fuktig hele tiden.
  • Gjødsel: Gjødsles regelmessig ca hver 14. dag, eller med langtidsvirkende gjødsel. Da vil du ha gleden av å få nye blomster gjennom hele sommeren.
  • Knip av gamle og visne blomster, det fremmer ny blomstring.
  • Mester Grønns ferievanner sørger for at plantene holder seg fine mens du er borte noen dager.

Spansk Margeritt brukes som en ettårig sommerblomst, for den overvintrer ikke ute i Norge. Den kan imidlertid overvintres et kjølig og frostfritt sted.

Spansk margeritte

Spansk margeritt er bievennlig

Velg bievennlige margeritter

Visste du at opp mot 30 prosent av all maten vi spiser er direkte eller indirekte avhengig av bestøvningen som bier gjør? Flere biearter står i fare for å dø ut. En ting du kan gjøre er å velge bievennlige blomster på uteplassen i sommer. Kjøper du margeritter hos Mester Grønn kan du være sikker på at plantene inneholder rikelig med biemat, og at de er fri for kjemikalier som kan skade biene.

Brunsneglen liker ikke spansk margeritt

En av fordelene med spanske margeritter er at den forhatte brunsneglen ikke liker denne vakre sommerblomsten.

Vi anbefaler å lese