Nå er det tid for lavendel

Nå er det tid for lavendel

Lavendel er en populær plante med sine vakre blomster, lange blomstringstid og herlige duft. Med sine blålilla blomster vil den kunne fylle terrassen med duften av sol og sommer hele sesongen gjennom.

Nå bugner det av flotte lavendel i butikkene våre. Det er nå lavendelen er på sitt aller flotteste. Lavendelen vi har i butikkene nå har en helt fantastisk kvalitet. De produseres nemlig utendørs, og ikke i drivhus, noe som skaper flotte og hardføre planter.

Sommerfugllavendel

Sommerfugllavendel har store vakre lilla kronblader og kan minne om en blafrende sommerfugl.

Blafrende sommerfugllavendel

Lavendel «Butterfly» eller sommerfugllavendel om man vil, er vakker med sitt myke flor. Den har større blomster enn ordinær lavendel. Kronbladene kan minne om en blafrende sommerfugl, derav navnet. Sommerfugllavendel kan blomstre hele sommersesongen bare den får riktig stell.

Stelletips lavendel

Lavendel Butterfly kan blomstre hele sommersesongen gjennom bare den får riktig stell. Lavendel har sitt opphav ved Middelhavet, og dette sier mye om stell og plassering. Den bør få rikelig med sol og jordvolum. Fjerner du visne blomster, gir dette en rikere blomstring.

midddelhavsstemning på terrassen

Kombinérer du lavendel og oliventre får du deilig midddelhavsstemning på terrassen.

Flerårig lavendel

Lavendel Hidcote er en flerårig staude, der hele planten visner ned på høsten, og den skyter da skudd fra basis. Døde visne grener kan fjernes på våren.

lavendel hidcote er en flerårig staude

Lavendel Hidcote er en flerårig staude og har en fantastisk duft.

Vi anbefaler å lese