grønne planter i miljø

10 trendy grønne planter til stua

Grønne planter er fortsatt supertrendy og har kommet for å bli i interiørbildet. Grønne planter er lettstelte, trendy og bidrar til økt trivsel. Vi har plukket ut de 10 mest trendy grønne plantene du bare må ha i huset akkurat nå.

Grønne planter er mer populære enn noen gang, og man kan aldri få for mye grønne planter. Det er trendy å blande ulike størrelser og sorter slik at det virkelig bugner. Ulike former og overflater på bladene skaper et organisk og spennende uttrykk, som det er deilig å hvile øynene på. Vi har plukket ut de 10 mest trendy grønne plantene du kan ha i huset akkurat nå.

grønne planter i miljø

Skap din egen grønne oase.

1. Strelitzia

Strelitzia er kanskje den mest trendy planten nå om dagen. Strelitzia kan vokse seg veldig stor, og kjennetegnes med sine store blader som strekker seg mot solen. Her kan du virkelig få den tropiske følelsen inn i hjemmet.

grønne planter i potte_strelitzia

Strelitzia er en av de kuleste plantene nå om dagen.

2. Fiolinfiken (Ficus Lyrata)

Med sine flotte fiolinformede blader har fiolinfiken fått en ny vår som retroplante. For noen få år siden var markedet nesten støvsugd for fiolinfiken. Nå er tilgangen bedre, og den finnes i mange spennende størrelser. Fiolinfiken kan gjerne få en lys plassering vinterstid, men bør beskyttes mot den sterkeste solen på sommeren. Planten bør gjennomvannes ved vanning, men må tørke lett opp mellom vanning. På grunn av sitt tropiske opphav liker planten høy luftfuktighet og kan gjerne dusjes.

fiolinfiken i potte_grønne planter

Trendy fiolinfiken finnes i ulike størrelser.

3. Monstera

Monstera, eller vindusblad, er en lettstelt og robust grønn plante. Monstera har fått en skikkelig renessanse. Monstera-bladene har nesten vært synonymt med grønnplantetrenden de siste årene, og monsterabladet går igjen som trykk på klær, tapeter, puter, duker og alt man måtte ønske å ha i huset.

Monstera kan gjerne få en lys plassering vinterstid, men bør beskyttes mot den sterkeste solen på sommeren. La planten tørke lett opp mellom hver vanning, men gi den gjerne en dusj.

Monstera
monstera monkey mask

Monstera er veldig lettstelt, og sorten "Monkey Mask" er veldig kul med sine hullete blader.

4. Calathea

Calathea er supertrendy nå, med sine karakteristiske mønster på bladene. Calathea finnes i uttallige varianter. Etterspørselen etter Calathea har eksplodert de sist par årene, så det er til tider vanskelig å få tak i nok planter for å dekke etterspørselen.

calathea_grønne planter

Miks av ulike varianter av Calathea.

calathea hydnophytum_grønne planter

Stilig Calathea Hydnophytum med sitt karakteristiske mønster på bladene.

5. Philodendron

Philodendron har blitt en skikkelig favoritt hos mange, med sine fine taggete blader. Philodendron finnes også i mange andre stilige varianter.

philodendron Selloum_grønne planter

Philodendron Selloum har tykke stilige blader.

6. Kokospalme

Kokospalme er en skikkelig kul plante hvor de store avlange bladene vokser direkte ut av kokosnøtten. Kokospalmen trives i lyse forhold og trives best når jorden er lett fuktig. Navnet Cocos kommer fra portugisisk coco, som er navnet på en ape.

cocoas nucifer_kokospalme_grønne planter
Bilde uten navn

Stilig Cocos nucifer hvor bladene vokser direkte ut av kokosnøtten.

7. Phlebodium

Phlebodium er en populær bregnevariant. Med sine grågrønne viltre blader har den blitt en favoritt hos mange, og seiler opp som en av de mest solgte grønne plantene vi har. Den trives best uten for mye lys, og kan med fordel settes i litt mørke områder. Plasser den gjerne på soverommet, eller på badet – denne planten er nemlig glad i fuktighet.

phlebodium_grønne planter

Stilig Phlebodium med sine grågrønne viltre blader.

8. Pilea

Pileafamilien består av mange søte små grønne planter. Pilea peperomioides seiler nok opp som den mest kjente av de. Den har derfor fått flere kallenavn som elefantøre og kinesisk pengetre. Pileafamilien har sin opprinnelse i tropiske varme strøk. Plantene er lettstelte, har vannholdige blader og tåler godt å tørke ut.

pilea_grønne planter

Pilea er lettstelt og skyter stadig vekk nye skudd.

9. Ficus Ginseng

Ficus Ginseng er en dekorativ plante med sin bonzailignende form og små grønne blader. Ginseng betyr rot på kinesisk og akkurat roten og stammen til Ficus ‘Ginseng’ er det som gir denne planten karakter. Ficus Ginseng liker å stå lyst, men ikke i direkte sol. La jorda tørke litt opp mellom vanning, men gjennomvannes grundig med romtemperert vann når det vannes.

Ficus ginseng_grønne planter

Ficus Ginseng med sin stilige bonsai-fasong.

10. Kaktuser og sukkulenter

Sukkulenter og kaktus er supre planter på høsten og vinteren. De kommer opprinnelig fra solrike og tørre strøk, og dette er nettopp oppskriften på stell og plassering. De ønsker seg så mye sol og lys som mulig. De tåler godt noe begrensede lysforhold i vinterhalvåret, og det tykke voksaktige laget utenpå plantene gjør at de klarer seg fint i tørr luft. Dessuten kler de interiørbildet nå veldig godt. Her får man altså i pose og sekk.

Typisk for kaktus og sukkulenter er egenskapen til å magasinere vann. De kan klare seg uten vann i flere uker, nettopp fordi de lagrer vann i blad og stengler. Når de vannes bør de få en skikkelig rotbløyte, men de må tørke skikkelig opp mellom hver vanning. I vinterhalvåret skal de ha svært lite vann.

kaktuser og sukkulenter_grønne planter

Kaktuser og sukkulenter kommer i mange stilige former og fasonger.

Kjøp grønne planter på nett

Vi anbefaler å lese