amaryllus og eucalyptus i vase til jul

De 6 mest populære juleblomstene

21. November, 2023
Kategori
Inspirasjon Jul

Blomster er viktig for å skape den rette julestemningen. Når vi skal pynte til jul, velger mange av oss de tradisjonelle juleblomstene som julestjerne, azalea og svibel. Men amaryllis og vintergrønne busker som f.eks squarrosa og stuegran er i sterk vekst og har kommet seg inn på bestselgerlisten.

Julestjernen er mest populær

Julestjerne er den aller mest populære juleblomsten vi har. Ingen annen blomst er så tett knyttet til julen som nettopp julestjernen, og vi nordmenn pynter til jul med over 4 millioner julestjerner hvert år. De siste par årene har det kommet flere nye spennende fargevarianter som burgunder, rosa, aprikos og kritt hvitt. Julestjernen er lettstelt og trives best i en varm stue med mye lys.

klassisk rød julestjerne

Klassisk rød julestjerne er fremdeles den mest populære varianten.

hvit julestjerne

De helt hvite julestjernene har blitt veldig populære de siste årene.

Amaryllis øker mest

Amaryllis blir ofte kalt juleblomstenes dronning. Denne storslåtte og vakre blomsten har vært populær til jul i flere generasjoner og spesielt avskåren amaryllis øker i popularitet for hvert år. De siste årene har det kommet mange forskjellige varianter og størrelser, så her kan alle finne sin egen favoritt.

Amaryllis er en populær blomst til jul

Amaryllis blir mer og mer populær.

Hvit amaryllis
amaryllisbukett

Amaryllis er nydelig sammen med furu.

Vakker amaryllisbukett i fersken.

Vakker amaryllisbukett i fersken.

Elegant og miljøvennlig azalea

Azalea har i mange år vært en av de mest populære juleblomstene vi har. Azalea er en vakker juleblomst som lyser opp i høstmørket med blomster i fargene hvit, rosa, rødt og lilla. Det viktigste du må tenke på når du skal ta vare på azalea er å gi den nok vann.

stilig hvit azalea i kurv

Sett flere azalea sammen i en koselig seagrass kurv.

Rød azalea
Rosa azalea

Azalea kommer også i flere farger som f.eks. rød og rosa.

Knitrende ferske tulipaner

Julen er alltid starten på vinterens tulipansesong, og det er populært å pynte til jul med hvite og røde tulipaner. Ønsker du en fyldigere bukett er det vakkert å kombinere tulipaner med furu, eukalyptus og greiner.

bukett med hvite tulipaner og silkefuru

En koselig bukett hvite tulipaner og silkefuru.

Røde tulipaner med grener i vase

En tulipanbukett er et flott gave å gi bort.

Svibel er duften av jul

For mange er lukten av svibler selve duften av jul. Det blir liksom ikke jul før duften av de utsprungne løkene fyller huset. Svibler som løk er flotte venteplanter i adventstiden. Fra å være en grønn knopp, springer de plutselig ut i nydelig blomst. Svibel løk trenger nesten ikke å vannes da de har samlet nok vann og næring i selve løken.

svibel i glasspotte

Setter du svibel i små glasspotter og pynter med mose, kan du se utviklingen fra knopp til full blomst.

Vintergrønne busker

Vintergrønne busker som f.eks. stuegran, einer, squarrosa og juletre i potte, har blitt veldig trendy de siste årene. De har lenge vært populære å pynte med ved inngangspartiet, men nå har de også slått gjennom for fullt til innebruk. De bidrar til å skape en rustikk og naturlig stil inne, akkurat sånn vi liker det til jul.

Vintergrønne planter

Det finnes mange ulike varianter av vintergrønne planter som f.eks. normannsgran og sedertre.

Squarrosa
Lite juletre

Har du ikke plass til et stort juletre kan du pynte et mindre juletre med potte.

Bestill juleblomster på nett

Vi anbefaler å lese