Dersom du opplever problemer med å logge inn, vær vennlig og benytt "glemt passord" funksjonen

eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Slik steller du pelargonia

Pelargonia er en av våre mest populære sommerblomster som pynter opp på balkong og terrasse. Pelargonia er også en av de mest hardføre sommerblomstene du kan plante i krukkene ute. Her får du tips til hva du bør gjøre for å få den til å blomstre gjennom hele sommeren.

Nå er det tid for å begynne å pynte med sommerblomster på uteplassen, og hva er vel mer nostalgisk og romantisk enn vakre pelargonia i lekre farger? Pelargonia er sammen med margeritt en av våre mest populære sommerblomster.

Rød pelargonia og hvit margeritt er vakkert sammen.

Trives godt i store blomsterpotter

Når du skal plante pelargonia så velg gjerne krukker eller potter som er store nok til å romme så mye jord at plantenes røtter har nok plass til å vokse, samtidig som de skal kunne forsyne planten med vann og næring. Velg derfor heller få store krukker fremfor mange små. I store potter og krukker holder jorden bedre på fuktigheten, og du slipper å vanne så ofte. Velg også potter med hull i bunnen slik at det blir god drenering. Bruk gjerne lecastein, eller litt stor grus.

Pelargonia kommer i mange ulike farger som.f.eks denne dype rosafargen.

Stelletips pelargonia

  • Pelargonia trives på en lys og solrik plass.
  • Vanning: Pelargonia må vannes jevnlig, men la den tørke opp litt mellom hver vanning.
  • Gjødsel: Pelargonia har en enorm vekst på kort tid. Det er derfor viktig å gjødsle enten hver 14. dag, eller med langtidsvirkende gjødsel.
  • Knip av gamle og visne blomster, det fremmer ny blomstring.
  • Skal du reise bort noen dager på ferie er det lurt å bruke Mester Grønns ferievanner. Den sørger for at plantene holder seg fine mens du er borte noen dager.
Dronning Ingrid er en vakker og populær variant av pelargonia.

Når kan jeg plante ut pelargonia på våren?

De fleste sommerblomstene inkl. pelargonia tåler ikke frost. Så vent med å plante de ut til faren for nattefrost har gitt seg. Har du kjøpt pelargonia før dette, kan du fint sette de inne i vinduskarmen eller et annet lyst sted til nattefrosten har gitt seg.

Pin itVent med å plante pelargonia ute til nattefrosten har gitt seg.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00