biehotell

La biene ta inn på insektshotell

Antallet bier og andre insekter har gått ned de siste årene, blant annet fordi de har færre plasser å legge eggene sine. Med et insektshotell på uteplassen kan du gi de viktige biene et sted å bo.

Heng opp ditt eget insektshotel

Insekter trives i død ved og gamle hule trær – men slike insektboliger er mangelvare mange steder, både i naturen og i mer utbygde byområder. Dermed har det blitt færre insekter, fordi de ikke finner steder å legge eggene sine.

Med et insektshotell kan du på en enkel måte å hjelpe de verdifulle biene med å få et sted å bo. Insektshotellet består av mange hullete rør i forskjellige størrelser som ligger tett inntil hverandre. I rørene får bier og insekter et beskyttet miljø der de kan legge eggene sine. Du kan lett se om et rom er fullt, da biene dekker igjen hullet når eggene er lagt.

Bier hører til de viktigste pollinererne av blomster, frukttrær og bærbusker i hagene våre. De fortjener et godt bosted, og i insektshotellet kan de finne beskyttelse og bygge et seg hjem i løpet av den tiden de legger eggene sine.

Insektshotellet du får kjøpt hos Mester Grønn er ubehandlet og laget av 100% FSC-merket tre.

Innsektshotell
lavendel

Plasser gjerne hotellet i nærheten av bievennlige blomster.

Plassering av insektshotell

Bier, humler og veps legger eggene sine i løpet av våren og tidlig på sommeren, så dette er et fint tidspunkt å henge opp insektshotellet. Får du gjestene til å trives, kommer de gjerne tilbake på besøk neste år også.

Insektshotellet bør plasseres på et lunt, varmt og solfylt sted, gjerne i nærheten av bievennlige blomster som er rike på pollen og nektar.

Velger du bievennlige blomster hos Mester Grønn kan du være sikker på at plantene inneholder rikelig med biemat, og at de er fri for kjemikalier som kan skade biene.

Vi tror du også vil like å lese dette