eller
Ikke registrert?

Hvem ønsker du å handle for idag?

0 0,-

Slik steller du grønne planter

Grønne planter er et populært interiør som skaper trivsel og liv hjemme. Grønne planter er generelt lettstelte bare de får rett plassering og ikke vannes for mye.

Du trenger ikke å ha «grønne fingre» for å få frodige planter. Med litt gjødsel i vekstperioden og en dusj en gang i mellom vil plantene klare seg godt i stuen. Den største faren er kanskje at vi vanner for mye og at plantene derfor blir stående med røttene i vann. Husk derfor å helle av overflødig vann etter vanning.

Stelletips grønne planter:

  • Vanning: Generelt kan man si at grønne planter trenger lite vann, jo tykker bladene er, jo sjeldnere trenger de å vannes. De fleste grønne planter ønsker å tørke opp mellom hver vanning. Vann med romtemperert vann.
  • Lys: Skjermes fra intens solstek på sommeren, og tåler en noe skyggefull plassering
  • Temperatur: Grønne planter bør ikke plasseres i temperatur under 15 grader.
  • Gjødsel: Grønne planter har et beskjedent krav til gjødsel, bruk svak dosering spesielt i vinterhalvåret
  • Grønne planter setter pris på en jevnlig dusj med sprayflaske. Tørk gjerne støv av de med jevne mellomrom også.
  • Når potten begynner å bli for liten bør de plantes over til en litt større potte for å kunne fortsette å trives og utvikles. En større potte gir større tilgang på vann og næring så planten ikke trenger tilsyn fullt så ofte.

Les også: Lettstelte grønne planter for deg uten grønne fingre

Pin itGummiplante er en svært lettstelt grønn plante.

Husk næring til grønne planter

1 års kvalitetsgaranti på grønne planter

Du skal være trygg på at blomster og planter kjøpt hos Mester Grønn alltid har den beste kvaliteten. Derfor har vi ett års kvalitetsgaranti på grønne planter. Vi bytter alle blomster og planter som ikke holder garantert kvalitet og levetid.

Pin itVi har 1 års kvalitetsgaranti på alle grønne planter.

Stelletipsene varierer fra plante til plante

Stelletipsene ovenfor er generelle for grønne planter, men stelletipsene for de ulike plantene kan variere noe. Her er litt mer informasjon om stell av ulike grønne planter som f.eks. Zamioculcas, Fredslilje, Ficus Ginseng, Gummifiken, Phoenix palme, Yuccapalme,  Pachira, Aglionema, Baucarnea (elefantfot), Diffenbachia, Dracaena og Schefflera.

Pin itGrønne planter som f.eks arecapalme passer også fint på soverommet.

Grønne planter bra for inneklima

Enkelte planter kan rense inneluften for flyktige organiske gasser som formaldehyd og benzen. Planter tilfører også luften oksygen via fotosyntesen, og vi mennesker opplever at luftfuktigheten er bedre med grønne planter til stede. Les mer om hvordan grønne planter bedrer luftkvaliteten.

Hei og velkommen til oss

800 80 111

Mandag - fredag 08.00 - 20.00
Lørdager 08.00 - 17.00